Участие в програмата „По-здрави деца“

За втора поредна година учениците от начален етап участват в програмата на Нестле „По-здрави деца“.

„По-здрави деца“ (наричана по-долу „Програмата“) е мащабен дългосрочен проект, който има за цел да спомогне за изграждането на трайни хранителни навици и култура за здравословен начин на живот в децата. Програмата се организира от „Нестле България“ АД, ЕИК: 831650349, със седалище и адрес на управление: гр. София 1360, бул. „Европа“ № 128 („Нестле България“) с подкрепата на Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта и Министерство на здравеопазването, редица национални експерти по хранене и спорт и няколко неправителствени организации. Инициативата стартира през 2012 г, като обхваща училища и детски градини.

През учебната 2018/2019 година в Програмата се включиха 12 841 деца от 125 учебни заведения в цялата страна.

Програмата включва провеждането на забавни и атрактивни уроци, като по този начин децата се ангажират и се провокира техният интерес към балансираното хранене и активния начин на живот. Уроците са насочени както към учениците, така и към техните учители. Програмата обхваща 6 модула: Консумирай разнообразна и питателна храна, Контролирай порциите си, Избери водата, Движи се и играй активно, Наслади се на храната заедно с други и Играй активно със своя домашен любимец, които се фокусират върху основите на балансираното хранене, ролята на плодовете и зеленчуците в ежедневния хранителен режим, ролята на всекидневната физическа активност, консумацията на вода, споделеното време със семейството при хранене и правилната грижа за домашните любимци.

ОУ „Стою Шишков“-с. Търън беше избрано сред първите 45 училища, включили се в Програмата да излъчи представител от учениците, който ще участва на 21.10.2019 г. в Международния ден на готвача. Тази година ученичката от четвърти клас Мелани Чаушева посети град София и участва в Международния ден на готвача, който се проведе в Музейко.

 

 

Публикувано в Документи. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *