На 09.05.2018 година ОУ „Стою Шишков“ почете своя патрон с дискусия на тема „Педагогическите идеи на Стою Шишков“; спортен празник с турнири по шах, тенис на маса, футбол, народна топка и „Палавници“ (лека атлетика за начален етап). Учениците направиха цветна градинка пред стола на училището. Селото беше поканено на курбан за здраве, организиран от училището. Празникът завърши с хоро за всички.

 

 

 

 

 

 

 

 

ПОКАНА ЗА ПАТРОННИЯ ПРАЗНИК НА УЧИЛИЩЕТО НА 09.05.2018 г.

Учениците от трети клас получиха от фондация „Въздигане“ картината „Заветът на хан Кубрат“-художник Мирослав Йотов за достойното представяне в националния литературен конкурс: Кратък разказ „Стани учител за пример“ 2017 г.

 

План за Деня на Земята13042018

За Деня на Земята учениците почистиха района на училището, засадиха цветя и   ходиха на поход. В почистването се отличиха зелените патрули в трети клас под  ръководството на господин Роданжиев-старши учител в ЦДО начален етап.  Ученици от ресурсната група, заедно с госпожа Щерева засадиха  теменужки, а учениците от прогимназиален етап се погрижиха да има иглика и  лечебни билки в градинката пред входа на училището!

 

На 27.03.2018 г. отборът по БДП с ръководител Мариана Чаушева спечели първо място в общински кръг на викторината по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя“ 2018 г.

Виктория Чорова, Мартин Каров, Медина Ушева и Митко Кехайов се представиха най-добре сред осемте общински отбора и отиват на областен етап на викторината!

На 22.03.2018 г. с изложба от постери на тема: „Водата-извор на живот“ беше отбелязан Световният ден на водата.

 

 

 

 

 

 

Пролетният бал беше феерия от цветя, песни, танци и забава. Учениците от клуб „Художествено творчество“ представиха рецитал на тема за пролетта и любовта. Беше избрана Мис Пролет.

На 21.03.2018 г. учениците от първи клас показаха пред родителите си, че вече са грамотни на „Празника на буквите“. С много песни, танци, игри и решаване на загадки ни представиха постиженията в приказния свят на знанието. За своето любознание бяха поздравени от директора на училището-Госпожа Димитрова, родителите, Кметство Търън, ЦДГ „Русалка“, НЧ „Светлина“ и получиха много подаръци-книжки за четене.

 

Във втори кръг на „Моята родина“ 18 участници се представиха отлично и спечелиха два сребърни-Виктория Мусабашова и Лиана Маленкова от 4 клас и два бронзови медали-Мирослава Ималова-4 клас и Миранда Мусабашова от 3 клас.. За финалния кръг на 28.04.2018 г. в град Стара Загора се класираха двама участници от училището- Виктория Мусабашова и Медина Ушева от 7 клас.

В националното състезание „Моята родина“-първи кръг 25 ученици от втори до седми клас се състезаваха в областите: „Околен свят“, „Човекът и обществото“ и на тема: „Видни възрожденци – будители и революционери”.

Три призови места спечелиха ученици от седми клас: Медина Ушева-златен медал; Айтен Кропова-сребърен медал и Даниел Чаушев-бронзов медал.

Публикувано в Без категория. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *